Vzorníky CMYK jsou nejpoužívanější barevné vzorníky. CMYK BASIC je doporučená základní výbava pro pracoviště, kde potřebují určovat a definovat barvy. Zde máte zaručen vynikající poměr cena/výkon. Všechny produkty CMYK BASIC jsou skladem a lze je objednat v našem on-line shopu.

 

Proč CMYK BASIC


Nejčastějším barevným prostorem, který používáme v tisku je barevný prostor CMYK. Ten je definován čtyřmi základními barvami Cyan. Magenta, Yellow a Black. Pomocí nich se tvoří všechny další barvy. V samotném tisku se uvažuje i barva a typ papíru, typ rastru a velikost tiskového bodu. Barevný prostor CMYK je užší, než RGB (monitor). Proto nejdou vytisknout všechny barvy, které vidíme na obrazovce. Nicméně jednoduchost, standardní technologie a poměr cena/výkon definují CMYK jako absolutně nejrozšířenější způsob tisku v barvě!

 

vzornik CMYK BASIC

 

 

Nejnovější edice barevných vzorníků CMYK BASIC u každého barevného vzorku obsahuje nejen definice pro tisk (CMYK), ale i pro elektronické publikování (RGB) a internet (HTML). Navíc obsahuje i speciální vzorník neutrálních, studených a teplých černých barev a typografický doplněk pro určování síly linek, velikosti písem a úhlů. Vzorníky CMYK BASIC získaly i řadu domácích i evropských uznání.

 

cmykbasic480

qred10 Vzorník obsahuje 1.200 barev, každá s definicemi CMYK, RGB a HTML. Vyrábí se  ve 3 variantách: 

  1. CMYK BASIC Coated - lesklý natíraný papír
  2. CMYK BASIC Matte Coated - matný natíraný papír
  3. CMYK BASIC Uncoated - standardní nenatíraný papír

 

 

Forma zpracování - každý list vzorníku má 50 barevných vzorků se středovým porovnávacím otvorem (7) , každý o ploše 210 mm2. Pod vzorkem barvy je uvedena její CMYK hodnota (8), svisle vlevo pak přepočítané RGB a HTML hodnoty dle ICC Euroscale 2.0. Bonusový obsah - vzorník dále obsahuje i speciální vzorník neutrálních, studených a teplých černých barev a typografický doplněk pro určování síly linek, velikosti písem a úhlů. Technologie výroby - Tiskový stroj: MAN Roland 700; Papír: Hello 250 g lesk/ Hello 250 g mat / Neusiedler 250 g; Barvy: FLINT-SCHMIDT SF-3030/BB; Vlhčení: Ecolofount BV 2002 - 2,5% + 10% Izopropanolu; Potah: DAY 3610, Nárůst bodu prům. 11%; Tiskové desky: AGFA Lithostar ULTRA zhotoveny na CtP AGFA GALILEO; Teplota: 23 st. Celsia, Vlhkost: 47 % RH. 

 

unikatni system srovnavani

 

Unikátní systém barevného srovnávání

 

Vzorníky CMYK obsahují unikátní systém barevného srovnávání. Jeho tajemství je úžasně jednoduché. Uprostřed každého barevného vzorku je kulatý otvor. Když pod tento otvor umístíme zkoumaný barevný originál, má-te ihned jasno – buďto barva v otvoru splyne, nebo nikoliv. Pod vzorkem jsou čísla, určující jeho barevné složení. Subjektivita posuzování je snížena na minimum. Skutečná genialita je v jednoduchosti.“...z recenze v odborném časopise Print&Publishing.

 

alt

alt

alt

(1) Nalistujte ve vzorníku CMYK plát s podobnými odstíny barvy, kterou hledáte. (2) Průzorem snadno identifikujete nejbližší shodnou barvu. Popiska přesně určuje procentuální složení barvy v CMYK.složkách (3) Elektronickou variantu vzorníku CMYK DIGITAL využijete při barevném nastavení monitoru a tiskárny

 

varianty, ceny a objednavky

 

jednotlivé varianty produktů cmyk basic


Vzorníky jsou dostupné samostatně

alt CMYK BASIC COATED (lesk) - jedná se o základní vzorník, který je určen pro širokou množinu zákazníků. Je realizován na lesklém křídovém papíře, který je nejoblíbenějším typem papíru v barvotisku.
alt CMYK BASIC MATTE COATED (mat) - jedná se o vzorník, který je určen pro zákazníky, kteří se potřebují orientovat v barvotisku na matný křídový papír.
alt CMYK BASIC UNCOATED (offset) - jedná se o vzorník, který je určen pro zákazníky, kteří se potřebují orientovat v barvotisku na nenatírané papíry, které jsou běžné v tisku novin a některých časopisů.

nebo v cenově zvýhodněných sadách

alt CMYK BASIC CLASSIC - jedná se o základní sadu pro seriózní práci v oblasti návrhu a určování barev při jejím počítačovém zpracování. Obsahuje vzorník CMYK BASIC COATED (lesk) + CD ROM CMYK DIGITAL se všemi vzorníky CMYK BASIC/PANTONE/RAL pro barevné sladění monitoru a tisku. Základní výbava pro každé pracoviště, kde potřebují určovat a definovat barvy.
alt CMYK BASIC ALL - obsahuje kompletní sadu tří vzorníků CMYK BASIC COATED (lesk), CMYK BASIC UNCOATED (mat) a CMYK BASIC OFFSET (ofset). Tato plná sada pokrývá většinu potřeb v oblasti ofsetového tisku. Sada obsahuje i CD ROM CMYK DIGITAL se všemi vzorníky CMYK BASIC/PANTONE/RAL pro barevné sladění monitoru a tisku.

alt CENY A OBJEDNÁVKY alt Barevné vzorníky CMYK BASIC alt ZDE alt

Corel, Pinnacle, Pantone, CMYK, RAL, NCS, LightBOX | dtpstudio.cz

Corel, Pinnacle, Pantone

CMYK, RAL, NCS, LightBOX